Soté de ficat

de Ancutsa in Ficat, 19 Iul 2016 | 5082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de porc;
  • Ulei pentru prajit;
  • 4 linguri cu bulion;
  • Sare si piper macinat dupa gust;
  • Cateva boabe de piper;
  • Cateva foi de dafin;
  • 1 morcov.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soté de ficat:

Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins si se intoarce tot timpul pe ambele parti cat se prajeste. Se adauga sare si piper macinat dupa gust, apoi morcovul taiat in rondele subtiri, nu groase.

Se adauga o cana cu apa, atat cat sa-l acopere, se adauga si foile de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cam 10 minute, apoi se prepara sosul. Intr-o cescuta se pun 4 linguri de bulion care se desfac in putina apa, amestecand bine. Se adauga peste ficat si se mai lasa la fiert 5 minute, pana incepe sa scada un pic. Se formeaza un sos gros.

Se serveste cu garnitura de piure.

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/sote-de-ficat.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soté de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ancutsa 1

23.07.2016, 11:39

Va multumesc mult, ma bucur ca v-a placut!

VanessaAli 1

02.08.2016, 17:39

O bunatate!

Ancutsa 1

02.08.2016, 19:31

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ficat si soia