Sote de pui cu sos de vin

de Julie in Pui, 13 Aug 2010 | 6686 vizualizari

 

Sa gatim frantuzeste, asa cum ne invata Laura Calder! ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • cimbru, patrunjel verde
  • sare, vegeta, piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 morcovi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de pui cu sos de vin:

Pulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza.
Se topeste untul intr-o tigaie , se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie.

Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare, vegeta, cimbru, cateva boabe de piper, foaia de dafin, si se lasa la fiert  5-6 minute.
Se toarna in tigaie si vinul, se scoate foaia de dafin si se pun din nou
pulpele de pui.
Se acopera cu un capac si se lasa la fiert pana cand
carnea devine frageda si bine facuta.

Carnea de pui impreuna cu vinul,vor forma un sos consistent
si foarte gustos! Mmm! Delicios!  ;)

La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de pui cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:49

yamiii!

Julie 1

14.08.2010, 12:47

Teo,Joly, Corina! multumesc! Si pentru voi am o portie!

andreea_angelo 1

15.12.2012, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de pui cu legume in vas roman