Unul dintre cele mai rapide deserturi
Preincalzim cuptorul. Batem albusurile spuma. Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.
Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu. O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam. Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.
Ungem formele cu unt. Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor. Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.
Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo' bun:)) Eu am papat cu frisca.
Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta. Nu va speriati daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)
Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu...o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .
1
cred ca merge si cu mai multa ciocolata, 200-300 gr. imi pare ca aduce mult cu lava de ciocolata., nici nu am recitit acea reteta, poate-i la fel :)))
2
trebuie mancata calda.eu pana am dus-o-n balcon unde e mai lumina, pana am facut pozele, s-a mai intarit mijlocul.
3
cu cat forma e mai mare, cu atat e mai greu de controlat coacerea. De aceea recomand acele mici dorme speciale:
4
http://images.surlatable.com/surlatable/images/en_US//local/products/detail/494237.jpg
5
http://3.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEEY/SXY-_jj0uVI/AAAAAAAAERk/Negj4C8-M80/s320/forme-briose.jpg