De obicei dovlecelul nu are gust dar de data aceasta in combinatie cu pancetta,ou si parmezan a fost delicios :) .
Dovleceii se spala , se taie capetele si se feliaza in felii nu foarte subtiri .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Punem usturoiul curatat de coaja si lasam sa prinda culoare .
Adaugam pancetta,amestecam si lasam sa se caleasca dupa care stingem focul .
Separat , intr-o alta tigaie cu mult ulei prajim bine pe ambele parti feliile de dovlecel . Cand sunt gata le scoatem cu o paleta si le punem in tigaia cu pancetta si amestecam. .
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare , apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiiilor de pe ambalaj ( eu le-am lasat 5 minute deoarece erau paste proaspete ) .
Intre timp , intr-un bol amestecam bine ouale ,laptele si parmezanul . Adaugam sare si piper dupa gust .
Cand pastele au fiert , le scurgem de apa si le punem inapoi in oala in care au fiert . Dam focul la minim si adaugam dovleceii cu pancetta si ouale cu parmezanul .Amestecam usor cu o spatula de lemn pana ce oul s-a copt bine .
Se servesc calde .
Pofta buna !
1
Pancetta poate fi inlocuita cu sunca,kaizer,etc .