Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 25 Noi 2016 | 3942 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii mari, coapte
  • 8 masline Kalamata, fara samburi
  • ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 150 grame spaghete din faina integrala
  • 40 grame sardine din conserva
  • 1 catel de usturoi
  • fulgi de chili
  • 1 felie de paine intergala
  • 20 grame branza Ricotta sau Feta
  • 2 fire busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine:

Se inteapa rosiile din loc in loc cu o furculita si se fierb in apa sarata, 30 de secunde. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie maslinele in sferturi si se adauga intr-un bol. Se decojesc rosiile si se taie in sferturi.

Se indeparteaza semintele care se asaza intr-o sita, iar pulpa se taie cuburi. Se preseaza semintele cu o lingura pentru a extrage cat mai mult suc care se adauga in bolul cu masline si pulpa rosiilor. Semintele rosiilor se arunca. Se adauga 1 lingura de ulei si sucul de lamaie peste mixul de masline si rosii si se amesteca bine.

Se verifica sardinele de oase si piele si se adauga in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu usturoiul si fulgii de chili. Se transforma totul in pudra. Se adauga felia de paine si se mai pulseaza de cateva ori pana se obtine un pesmet.

Acesta se transfera intr-o tigaie si se prajeste la foc mediu cateva minute, pana devine auriu si crocant.

Se amesteca spaghetele cu dressingul obtinul anterior.

Se asaza pe farfurii, se stropesc cu putin ulei de masline si se presara pesmetul, frunzele de busuioc si ricotta sau feta deasupra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu dressing de rosii si masline si pesmet aromatizat cu sardine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]