Ma gândesc de ceva timp la o rețetă în care sa combin delicioșii garizi din Marea Neagra cu paste. Eu abia am aflat de acest concurs și n-am mai pierdut nicio clipa,mi-am înșfăcat minciogul am pus mana pe telefon,am sunat câțiva prieteni și n-am mai făcut nicio oprire pana pe plaja.Era de asteptat ca n-o sa pierd eu ocazia asta sa fac cunoscuta o reteta delicioasa dar chiar si asa, sa nu oprim noi sa bem cateva beri,asta da pacat.Ne-am oprit la un bar pe plaja,am servit regulamentar 2-3 beri si lenevind in soare mi-a venit ideea ca in aceasta reteta s-ar integra de minune si niste vongole,ca prea erau garizii aia in centrul atentiei.Am scos si vongolele din nisip,am calarit si digurile dupa garizi ca si aici e un secret nu oricine stie a-i captura pentru ca in perioada asta cand marea nu e mereu calma si ascultatoare,mititeii de ei sunt sfiosi si se ascund.Dupa toate operatiunile astea,unele in graba altele pe indelete facute am mai tras un mic ocol prin piata de unde am cumparat cateva rosioare,cherry le zic elevatii si direct acasa cu mine ca deja se termina ziua si eu mai aveam multa treaba de facut.Am pus pastele la fiert,nu ca vreau sa periez pe cineva dar chiar erau Barilla si sa te tii ca le aveam si-n casa,am pus tigaia pe foc,in ea am facut pierdut un cub decent de unt si in untul topit am calit usturoiul,fara a-l arde.Se trag si rosiile in tigaie dar sa nu se exagereze.sa ramana intregi,sa-si păstreze demnitatea.Am aruncat in tigaie vongolele si garizii pe care i-am spalat foarte bine de nisip. Cand vongolele casca de oboseala si garizii se înroșesc in obrăjori se arunca pastele in tigaie si se lasa putin sa-și împartă aromele.Arome pe care le potentam si noi cu putina sare si piper dupa gust.Acum e momentul sa dau o fuga-n "gradina" si sa aduc o frunza cocheta de busuioc."Gradina" este un ghiveci pe care-l am in balcon,in care mi-am plantat diferite plante aromatice si din pacate a iesit un singur fir de busuioc de care eu sunt foarte mandru si care m-a servit de multe ori fara a-l interesa integritatea sa.Le-am cuibarit in farfurie,le-am facut si-o sedinta foto pe masura,le-am mai adus si un elogiu...eee dar gata! In burta cu ele! Si asta a fost...pana data viitoare!