Spaghetti all'amatriciana

de donpablo in Spaghete, 26 Oct 2013 | 7335 vizualizari

 

Spaghetti all'amatriciana este o reteta simbol al tradiției culinare italiene.
Reteta originala sa născut la Amatrice, un mic oraș de la granița cu Lazio Abruzzo ce prevede strict spaghete și nu altfel de paste. Locuitori orasului tin atat de mult la lucrul acesta incat chiar si pe emblema orașului apare scris "Amatrice, orașul spaghetelor".
De-a lungul timpului, rețeta a fost achizitionata si de catre bucătăria romană, care a schimbat una dintre ingredientele de bază, spaghetele cu pastele.
În trecut, a fost reteta păstorilor săraci și nu se folosea sosul de rosii doar spaghete, șuncă și brânză, nimic altceva.
Dupa descoperirea Americii au sosit si rosiile in Europa.
Ele au fost adoptate imediat in aceasta reteta.
In fiecare an la sfarsitul lui august are loc in provincia Rieti un festival numit Spaghetti all'Amatriciana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. spaghetti
  • 2 catei usturoi
  • pasta de ardei iute
  • 200 gr. mozzarela
  • 200 gr. afumatura (bacon, costita, kaiser, etc.)
  • parmezan
  • 500 ml. sos de rosii
  • ulei de masline
  • busuioc (proaspat sau uscat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti all'amatriciana:

Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si cateii de usturoi. Dupa ce usturoiul a prins o culoare maronie se scoate. Se pune afumatura la prajit ( in cazul in care se doreste picant se adauga si o lingurita de pasta de ardei).

Peste afumatura prajita se toarna sosul de rosii si se lasa la fiert pana se evapora apa si sosul devine mai gros. Se adauga mozzarela.si se amesteca pana se topeste

Se adauga busuiocul si se amesteca.

Spaghetele fierte in prealabil se toarna peste sosul din tigaie si se amesteca usor pana totul se combina.

Se serveste cald si se rade putin parmezan deasupra. Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti all'amatriciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos de rosii si ciuperci