Spanac cu branza in aluat dospit

de corina241 in Piine, 23 Sep 2012 | 5647 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru umplutura:

  • 1 kg de spanac proaspat sau 500g congelat
  • 300g telemea de vaca usor sarata
  • 1 ceapa

pentru aluat:

  • 600g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 oua intregi
  • 300-350 ml lapte caldut
  • sare
  • 2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu branza in aluat dospit:

Aluatul:

Intr-un castron se cerne faina,se pun ouale si sarea.Separat ,drojdia se dizolva in lapte caldut.Apoi,fara sa se lase la dospit,se toarna incet,cate putin peste faina cu oua.Se framanta si apoi se lasa 30 minute la dospit in loc cald.Cand s-a ridicat aluatul il framantam iarasi cu cele 2 linguri de ulei.

Il punem pe masa de lucru tapetata cu faina si cu ajutorul sucitorului formam o fasie lunga de 1m-1,20 cm si lata de 20 cm.

Umplutura:

Spanacul,oparit si scurs bine il calim impreuna cu ceapa pe aragaz ,la foc mic.Cand s-a racit amestecam impreuna cu telemeaua data pe razatoarea mica si un ou.Aceasta compozitie o intindem pe toata suprafata sirului de aluat.Rasucim usor formand un sul lung de 1 metru ,pe care-l infasuram usor si obtinem un melc mare.In intepam cu furculita in cateva locuri si apoi ungem cu ou batut bine

Punme in tava si dam la cuptor pentru aprox. 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu branza in aluat dospit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kaltzunakia