Spanac cu chiftelute

de Sidy in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 4959 vizualizari

 

Spanacul mie imi place foarte mult asa ca va prezint cum il prepar eu...

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g spanac fiert
  • 500 ml lapte
  • 1 usturoi intreg
  • 2 oua
  • 1 cartof
  • 1 felie paine mai uscata
  • 2-3 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 1 lingura faina
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu chiftelute:

Carnea tocata se macina inca o data.
1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina)
Felia de paine sa inmoaie in apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.
Amestecam bine carnea cu usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper , apoi amestecam bine compozitia.
Lasam 15 minute, deoparte, sa se intrepatrunda aromele.
Formam chiftelutele, le dam forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.
Spanacul fiert il dam prin blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea 2-3 clocote.
Faina o amestecam cu smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care se poate stinge focul sub spanac.
Servim spanacul cu chiftelutele coapte.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

19.05.2010, 10:46

Imi place si mie mult spanacul,dar cu lapte nu am facut inca.Sigur o sa incerc.

nadina73 1

19.05.2010, 12:06

si eu fac spanacu tot cu lapte si cu usturoi ,numai ca de obicei fac cu ochiuri, e super bun 5 furcu

Bucataras Medi 1

19.05.2010, 17:11

si eu tot cu ochiuri...cate bordeie ,atatea obiceie.................vin cu furculitele sa mananc cu chiftelute de data asta............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos alb si mazare