Spanac cu ou ochi

de Constelatialeu in Mancaruri de legume, 15 Mar 2013 | 5127 vizualizari

 

Sau spanac cu muschi,ca a lui Popey Marinarul,pentru Olive fara muschi....
A inceput sezonul ''verziturilor'' si daca acum cand sunt crude si bune nu mancam,mai tarziu nu mai au acelasi gust,parerea mea...
Pentru cei ce tin post, renunta la ou...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 3 cepe
  • 70 g pasta tomate
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou ochi:

Incepem cu partea migaloasa, adica curatatul spanacului, frunza cu frunza, apoi il spalam bine in cel putin 2 ape sa nu ramana impuritati. Punem o oala pe foc cu apa si cand clocoteste bagam spanacul acolo si-l oparim. Lasam la scurs dupa ce-l scoatem din apa, apoi il taiem in parti mai mici, nu foarte mici, mie imi place sa simt spanacul nu sa-l fac ''pasta''.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu putina sare, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam pasta de bulion, pe care o desfacem cu niste zeama in care am oparit spanacul, lasam sa fiarba cca 5 minute si adaugam si spanacul. Dam focul mai mic si lasam sa fiarba cca 20-25 minute.

TIPS-URI

1

in apa in care oparim spanacul punem 1 lingurita sare

2

am adaugat 1 lingurita de ''10 legume amestec'' cu 15 min inainte sa fie gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac