Dintre toate verdeturile primaverii spanacul este preferatul familiei inca de cand erau baietii mici si ii pacaleam ca fac muschi ca Popeye daca mananca.
De data aceasta am folosit spanac congelat, cu toate ca il preferam pe cel proaspat, dar am zis sa mai eliberam congelatorul.
Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt.
Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos.
Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat sa fie bine acoperit.
Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, apoi se adauga tortelloni.
Se mai lasa preparatul pe foc 10-12 minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc rupte.
Dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.
Spanacul cu tortelloni se serveste cald, cu oua ochiuri.