Spanakopita

de simplusibun in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 7427 vizualizari

 

Bucataria greceasca...umple casa de arome in timp ce "spanakopita" se coace in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. spanac baby
  • 100 gr. de usturoi salbatic ( leurda )
  • 180 gr. de branza dulce ( sau cottage )
  • 100 gr. de feta ( sau telemea de capra )
  • 3 oua de casa
  • piper proaspat macinat
  • un pachet cu foi pentru strudel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Preincalzim cuptorul la 190°C cu ventilatie sau 210°C fara ventilatie.

Taiem spanacul si usturoiul salbatic, batem ouale si amestecam toate ingredientele intr-un bol. Punem putin piper proaspat macinat...

Umplem aluatul. Si punem totul la cuptor 30 de minute.

TIPS-URI

1

Spanacul si leurda nu se maruntesc foarte tare

2

Aluatul se unge deasupra cu smantana dulce inainte de a se baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza,ciuperci si masline