Spanakopita (placinta cu spanac)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 4889 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta si foarte gustoasa in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 kg praz proaspat
  • 800 gr branza feta
  • marar
  • 4 oua
  • 1 pahar si jumatate de ulei
  • 1 pachet de 14 foi subtiri gen baclava
  • se mai pune si o lingura de trahana dar banuiesc ca la noi nu se gaseste, e un produs special grecesc, c facut din faina cu iaurt si lapte apoi uscat, dar asta e optional.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (placinta cu spanac):

Spanacul proaspat il spalam bine, rupem cozile groase si il frecam cu sare dupa care il stoarcem de apa. Taiem prazul cu ajutorul mixerului apoi amestecam toate ingredientele (in afara de foile de placinta). Ungem o tava de cuptor cu ulei, apoi punem punem 7 foi de placinta, una cate una, unsa fiecare cu ulei, si le asezam in asa fel incata sa depaseasca marginea tavii ptr a "inchide" placinta la urma. Dupa ce am pus cele 7 foi, punem jumatate din compozitie, apoi alte 2 foi la fel unse cu ulei, si iar restul de compozitie dupa care cele 5 foi de placinta, unse la randul lor cu ulei. Cand am "impachetat" placinta, o intepam din loc in loc cu varful unui cutit dupa care stropim cu putina apa, o va face mai crocanta.

Punem placinta in cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si jumatate (programul cu aer). Inainte de a o taia, o lasati sa se raceasca.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de sare ptr ca e sarata de ajuns feta, si nici piper ptr ca prazul e putin iute, dar puteti adauga bineinteles.

2

Puteti congela aceasta placinta cand e gata, inainte de a o da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]