Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 19 Mar 2016 | 5325 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece ne-am amenajat o sala de antrenamente la gradina, avem o multime de aparate, greble, sape, cazmale, tarnacoape si multe altele....si pentru ca ne-am extenuat aveam nevoie de intremare rapida si am apelat la leguma noastra favorita.....si cum usturoiul ala verde crud ma ispitea, am zis ca merge la fix langa carnita...

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg de spata de porc
  • usturoi verde, foarte crud, sa fie , sa se ajunga
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 + 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde:

Bucata de spata o portionam, apoi presaram sare si prajim in ulei incins fiecare bucata, cat sa s erumeneasca pe o parte si pe alta. Apoi asezam bucatile intr-un vas de ceramica, presaram piper , turnam paharul de vin, acoperim vasul cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 1 ora.

Cat sta la cuptor spata, ne apucam sa curatam usturoiul, care este o adevarata provocare, find foarte crud si subtire trebuie sa ai rabdare sa-l cureti. Dupa ce am curatat usturoiul il spalam bine, apoi il taiem marunt. Incingem 50 ml de ulei in wok , adaugam usturoil si un praf d esare, lsam sa se caleasca putin, cat s as e inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute.

Scoatem vasul din cuptor, scoatem hartia de copt, adaugam sosul si bagam din nou la cuptor cca 40 min.

Am servit cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]