Spirala cu spanac

de DanMonica in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 3635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 kg. spanac proaspat
  • - 400 gr. aluat foietaj
  • - 300 gr. feta
  • - 2 oua
  • - 2-3 linguri de pesmet
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri lapte
  • - sare
  • - piper
  • - susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il stoarcem bine si il tocam cu cutitul. 

Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul tocat, feta rasa, lingurile de pesmet, usturoiul zdrobit, mararul tocat si cele 2 oua. Condimentam dupa gust. 

Aluatul dezghetat il mai intindem un pic si il taiem fasii lungi. 

Asezam pe ele amestecul de spanac si le rulam pe fiecare in parte.

Rulourile obtinute le asezam sub forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, pe e tava tapetata cu hartie de copt. Ungem spirala cu galbenusul de ou amestecat cu cele 2 linguri de lapte si presaram susanul (eu l-am prajit inainte intr-o tava teflonata, fara ulei).

Dam spirala la cuptorul preincalzit si o coacem aproximativ 30 de minute, la 200 grade.

Dupa ce s-a copt si s-a rumenit o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu branză sărată