Spirala cu urda dulce

de mimmi in Dulciuri, 12 Mai 2012 | 4006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 300 g faina,
  • 1 lingura unt,
  • 100 ml apa calduta,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita otet,
  • Umplutura:
  • 500 g urda,
  • 1 lingura coaja rasa de portocala,
  • 2 oua,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • 2 linguri zahar pudra, + 30 g unt topit, + 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu urda dulce:

Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".

Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.

Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.

Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.

Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.

Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit dupa care se poate taia.

Noi am servit langa,un pahar de ice tea !

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]