Spirala umpluta cu spanac

de LauraA in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2011 | 10044 vizualizari

 

Astazi va aduc o placinta nemaipomenita umpluta cu spanac si ricotta. Daca nu aveti ricotta la dispozitie o puteti inlocui cu urda de vaca. Este exceptionala, simplu de facut si aspectuoasa.

Pentru mesele de Sarbatoare, si nu numai, este perfecta, iar umpltura poate varia in functie de preferinte. Data viitoare cred ca fac doua, una cu spanac si cealalta cu carne. E minunata!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr aluat foietat
  • 600-700 gr spanac
  • 100 gr ricotta/urda
  • 1 lingura parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte mac/susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala umpluta cu spanac:

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape,

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine,

Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul,

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei mixul de spanac,

Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala. Presaram pe deasupra mac sau susan,

Coacem spirala la 200 grade, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala umpluta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (22)

rodica_m 1

15.06.2011, 19:14

o idee excelenta, si o prezentare pe masura

jolygina 1

10.01.2012, 22:46

super ,chiar am vz ceva e genu asta la cireasa dupa tort ,si mi-a placut la nebunie asa ca o salvez pe a ta ,super arata ,mii de aplauze

Pushaa 1

14.12.2014, 10:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din foietaj umpluta cu ciuperci,spanac si carne