Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun

de ANNA_46 in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 6192 vizualizari

 

Nu stiu exact cum se traduce , se fac si sub forme suprapuse (mici turnulete ascutite , alcatuite din trei sau mai multe straturi de diferite dimensiuni lipite cu gem , de aici si numele ,,flacai smecheri " sau cam asa ceva, sant foarte bune si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • trei galbenusuri ou
  • 100 gr. zahar
  • un zahar vanilat
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 50 gr. alune
  • Deasupra : zahar praf ( daca dorim )
  • Pentru umplut : gem dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece.

Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite.

Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau mai mult , pana devin frumos aurii.

Le lasam la racit , le pudram si le umplem ( eu nu le-am pudrat, ne plac mai mult asa )

Va doresc: Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

In loc de alune , putem folosi nuci sau migdale macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu rahat din aluat foitaj