Springerle

de ANNA_46 in Dulciuri, 18 Dec 2012 | 3868 vizualizari

 

Este o prajiturica traditionala germana, facute cu diferite motive specific ocaziei. Cele mai vechi matrite erau cu motive bisericesti ( cu simboluri crestine, ilustrate biblice ), cele mai indragite fiind cu motive de craciun si paste, mai apoi au aparut cele pentru cununie, botezuri etc.. Este un cadou frumos pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. zahar praf
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 gr. faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Springerle:

Pregatim doua tavi  (trebuie unse cu unt ). 

Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime .

Formele le presaram un pic cu faina si suprafata aluatului (nu foarte gros, cat sa nu se lipeasca de forme). Taiem si punem pe forme, apasam usor, rasturnam pe tava unsa. Faina ramasa pe suprafata o suflam sau indepartam usor cu o pensula. Le lasam 24 de ore la uscat la temperatura camerei.

Dupa acest timp preincalzim cuptorul la 120°C, prajiturelele le acoperim cu hartie de copt (eu am lipit cele patru parti cu un pic de unt ) si le coacem timp de 20 de minute. Partea de sus va ramane alba. Partea de jos va ramane putin moale , dar in timp se va intari. Le lasam  sa se raceasca bine (eu le-am lasat acoperite o saptamana ). Le punem in cutii inchise pentru prajituri. Forme speciale se pot comanda pe internet.  

Va doresc : Pofta buna !

   

TIPS-URI

1

Daca dorim , putem incerca cu stampilute de la jucarii sau danteluta

Daca ti-a placut reteta noastra "Springerle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi dulci si aromati