Spuma:
Sos caramel:
Topping:
Doua cani  cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si  calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se  paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.
Sos caramel:
Se  caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se  trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se  amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul  din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand  continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa  ajunga la temperatura camerei.
Topping:
Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se  amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna  totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana  se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se  lovesc cu ciocanul de snitele).
Asamblarea:
Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si  scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se  raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata  inainte pana isi dubleaza volumul). Se  repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se  aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi  desertul poate fi servit.