Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao

de Sim0na in Dulciuri, 4 Apr 2015 | 3278 vizualizari

 

Rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietaj congelat
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita plina cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri mari gem de gutui
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao:

Aluatul l-am lasat sa se decongeleze. 

Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata.

Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul rezultand un dreptunghi.

Crema am pus-o pe mijlocul aluatului, pe lungime, apoi am suprapus laturile, strangandu-le bine ca sa nu iasa compozitia. Am asezat aluatul cu partea imbinata in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Am crestat din loc in loc aluatul, si am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor, fara a se arde. La mine a durat cca 20-25 minute.

L-am lasat sa se racoreasca putin, apoi l-am taiat si papat cu mare pofta!

Este foarte bun si a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Zi si noapte" cu nuca