Strudele cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta (400g)
  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar sau dupa gust
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • stafide (optional)
  • ulei pentru uns foile
  • un galbenus de ou+2 linguri de lapte pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu branza dulce:

Lasam la decongelat foile de placinta. Intre timp ne ocupam de umplutura: branza o amestecam cu praful de sare si zaharul, punem si ouale, esenta de vanilie si stafide (optional).

Fiecare foaie de placinta o ungem cu ulei, iar pentru un strudel am pus cate 2 foi, ambele unse cu ulei si pe partea scurta a foii am pus cate 2-3 linguri din umplutura, am rulat o data, capetele din margini le-am indoit spre interior si am rulat asa pana la capat.

Asa am procedat pentru toate foile de placinta. Mie mi-au iesit 6 strudele.

Punem strudele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si le bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 10 minute.

Intre timp batem galbenusul cu laptele si dupa cele 10 minute de stat in cuptor, le scoatem si ungem toata suprafata cu compozitia rezultata.

Bagam din nou la cuptor pentru 30 minute sau pana sunt usor rumene.

Dupa ce le scotem le lasam sa se raceasca acoperite cu un prosop umed. Se taie dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura traditionala cu branza de vaci