Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

de Bucataras Medi in Pui, 21 Mai 2012 | 8493 vizualizari

 

Ceva de genul ......2 in 1.............piure de cartofi si pulpe de pui.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe superioare de pui dezosate
  • 5-6 cartofi mai mari
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 linguri cu cascaval ras
  • 2 oua faina
  • unt
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare piper
  • macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui:

Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.In timp ce cartofii fierb ne ocupam de carne.Spalam pulpele,le lasam la scurs si apoi le condimentam dupa gust cu sare ,piper si oregano.

Incingem uleiul si rumenim pulpele pe ambele parti cateva minute. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.Ardeiul gras se spala,se curata,se taie cubulete.

Se scot pulpele pe o farfurie si in  uleiul in care am rumenit pulpele punem  ceapa impreuna cu ardeiul gras  la calit.Se adauga si 2-3 linguri cu apa si se tine pe foc pana cand atat ceapa cat si ardeiul se inmoaie.

Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.Se face un piure in care adaugam un ou si condimentam cu sare.Amestecam bine si daca piureul este prea tare putem adauga apa in care au fiert cartofii. Incorporam cascavalul ras si amestecam. La final se adauga peste piureul de cartofi ceapa calita si ardeiul cu ulei cu tot si se amesteca bine.

Intr-o tava de yena unsa cu unt se pune un strat de piure (jumatate din cantitate), deasupra  punem  pulpele rumenite si  acoperim totul cu piure de cartofi. Batem bine un ou cu putina faina si rasturnam peste ultimul strat de piure. Dam la cuptor pana cand este bine rumenit(circa 30-40 min).

Va invit la masa si va spun pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu pui