Sufleu de cartofi si conopida

de Oana in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 14126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 1 conopida medie
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g smantana
  • o legatura de marar
  • 50 g unt
  • 100 g bacon feliat
  • 100 g mozzarella rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi si conopida:

Cartofii se curata, se spala si se taie rondele mai groase, apoi se fierb in apa cu sare 10 minute, pana se inmoaie putin. Conopida se curata, se desface in buchetele si se spala, apoi se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie si ea putin. Se scurg apoi legumele de apa.

Branza telemea se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, se amesteca cu smantana, ouale si laptele. Se presara mararul tocat fin. Nu este nevoie sa adaugati sare daca branza este sarata.

Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza rondelele de cartofi, baconul taiat subtire si un sfert din compozitia cu branza. Deasupra se pun buchetelele de conopida si restul de compozitie de branza. Se presara mozzarella si se pune tava in cuptor, la foc mediu, pana se incheaga bine si se rumeneste usor deasupra.

Noi am mancat sufleul cu o fripturica de curcan, facuta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleul minunat