Sufleu de zmeura

de Oana in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 8292 vizualizari

 

By Gordon Ramsey, divin!!

 

INGREDIENTE

  • Jeleu de zmeura:
  • 400 gr zmeura
  • 100 gr zahar
  • o pastaie de vanilie
  • Creme patissiere:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar + 4 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 si 1/2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • in plus, 100 gr zmeura
  • 40 gr unt topit
  • 6 linguri ciocolata neagra rasa
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de zmeura:

Se prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase putin, apoi am strecurat totul printr-o sita si am obtinut un piure fin si gros, fara samburi. Am pus la rece.

Am pregatit apoi crema patissiere: laptele si frisca le-am pus la fiert. Galbenusurile le-am batut bine cu 3 linguri de zahar pana am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat faina amestecata cu amidonul si am amestecat cu un tel. Am adaugat peste galbenusuri putin din laptele fierbinte, amestecand continuu, apoi l-am turnat pe tot. Am rasturnat crema in craticioara si am pus-o la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat am oprit focul, am transferat-o intr-un bol si am pus-o la rece.

Am pregatit apoi formele de sufleu: le-am uns cu unt topit cu o pensula si am pus in fiecare cate o lingura de ciocolata rasa si am rotit forma pana peretii s-au acoperit de ciocolata. Am pus formele la rece.

Albusurile le-am batut spuma cu cele 4 linguri de zahar pana am obtinut o bezea lucioasa.

Intr-un bol mare am amestecat cu o spatula crema patissiere racita cu jeleul de zmeura racit. Am pus apoi albusul, putin cate putin, amestecand usor, de jos in sus.

Am scos formele din frigider si am presarat zmeura, apoi le-am umplut cu crema de sufleu. Am batut usor formele de masa ca sa se uniformizeze umplutura, apoi am ras excesul de crema cu un cutit. Cu ajutorul degetului mare am sters marginile formei de sufleu formand un mic santulet, ca sufleul sa creasca apoi frumos.

Am pus formele intr-o tava mai mare si le-am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute, pana sufleul s-a umflat frumos si s-a rumenit usor.

Dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar pudra si abia am avut rabdare sa se raceasca putin :)

 

TIPS-URI

1

In reteta originala, se presara cate un biscuite amaretti zdrobit peste zmeura de pe fundul formei. Eu nu am gasit si nu am mai pus...

2

De asemenea, zmeura de pe fundul formei era stropita cu un lichior de zmeura, insa nici lichior nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

simona72 1

23.06.2014, 20:32

Wooooa! Cred ca-s o nebunie!!!

laura_n 1

24.06.2014, 10:53

adevarat deliciu!

robert_b 1

15.07.2014, 09:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si frisca