Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2011 | 22259 vizualizari

 

Garnitura pentru peste sau friptura :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 buchet de broccoli proaspat sau 500 g congelat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • jumatate ceapa rosie, de apa
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli:

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Broccoli se curata si se desparte in buchetele, se spala si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se scurg bine de zeama. Cartofii se amesteca cu sare, unt si lapte si se paseaza, dar nu asa fin ca la piure. Broccoli se marunteste la mixer, atentie sa nu se faca crema, sa ramana bucatele. Se poate taia si cu cutitul. Se amesteca broccoli si cartofii, se rade 100 g de cascaval, se bat ouale cu sare si piper si se pun peste compozitie, iar ceapa de apa se taie cubulete foarte fine si se presara peste cartofi. Se amesteca totul cu o lingura, lejer. Se pregateste o tava de briose cu hartiute de briose si se umplu cu compozitia de cartofi si broccoli. Deasura se rade restul de cascaval si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde alaturi de peste sau friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu morcov si cascaval