Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)

de danakarin in Supe, 18 Iun 2013 | 8996 vizualizari

 

Imi place foarte mult aceasta supa, care are o aroma si o dulceata deosebita. Soacra mea era mare specialista. Ea nu mai este demult, dar am incercat sa realizez ceva asemanator, cu o nota inedita data de ciuperci si tarhon verde.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de aripi de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o gulie
  • 1/2 de comopida
  • 1/2 de telina
  • 200 g de mazare
  • un ou
  • 1 lingura de fainA
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • 100 ml de smantana dulce
  • 2 linguri de smantana groasa
  • o lingura de tarhon verde tocat
  • O lingurita de boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves):

Curatam si maruntim zarzavaturile. Curatam si taiem ceapa pestisori. Incalzim intr-o oala incapatoare 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie, adaugam aripioarele de pui curatate, sau alte maruntaie de pui, spate, gat, etc. Amestecam usor, lasam sa se prajeasca putin carnea, presaram boiaua, , adaugam faina si 2 l de apa.

Lasam totul sa dea cateva clocote, pana carnea s-a inmuiat un pic. Atunci adaugam in ordinea fierberii morcovii, patrunjelul si telina, apoi dupa cateva minute gulia, conopida rupta in buchetele potrivite, la urma mazarea si ciupercile taiate felii.  Fierbem totul impreuna 30- 40 de minute.Dregem cu sare, piper, iar inainte de a lua de pe foc adaugam o lingura de tarhon proaspat.

Lasam, reducand focul, sa se extraga aroma tarhonului. In bolul in care servim, amestecam smantana dulce, smantana groasa si galbenusul de ou, adaugam 1 -2 linguri de supa, omognizam, apoi adaugam tot mai multa supa  pana cand totul  cu legume si carne cu tot se amesteca cu smantana. Servim fierbinte , cu paine alba, daca vrem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa ardeleneasca de pui cu legume ( becsinalt leves)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]