Supa de ou cu rosii este o reteta chinezeasca, usor de gatit, care se regaseste atat in restaurantele mari din China cat si in fiecare casa.
Reteta originala, contine doar doua ingrediente: ceapa verde si oua, pe parcurs, insa, au adaugat si alte ingrediente, in cazul nostru, rosiile. In China, supa este de ne lipsit de la fiecare masa importanta, a zilei.
Aceasta supa, este foarte usor de gatit si foarte bogata in vitamine. Colorata, fresh si foarte gustoasa, se poate consuma ca si supa sau ca si antreu.
Reteta originala, zicea sa se foloseasca apa, dar eu am folosit supa, proaspata de pui cu legume. V-as sfatui si pe voi, sa folositi, tot supa, datorita, vitaminelor pe care le contine..... acum cum doriti si cum va place.
Prima data pregatim legumele si batem ouale. Asadar, spalam si taiem rosiile.
Dupa care frunzele de ceapa verde.
Iar intr-un bol batem ouale.
Dupa, punem o oala cu supa/apa la foc, iar cand incepe sa clocoteasca se pun ouale batute si se amesteca.
Se lasa la fiert pana se separa, oul de supa, dupa care se pun rosiile.
Se sezoneaza supa cu sare si piper, dupa gust.
Amidonul se dizolva in putina apa.
Apoi se pune peste supa.
Se lasa totul la fiert, pt 1 sau 2 minute, la temperatura mare. Dupa care se stinge focul, se scoate supa in bol / farfurie, se pun bucatele de frunze de ceapa verde si ulei de susan, dupa gust.
Se serveste calda.
Pofta buna!