Pentru ca am intrat in post si mai aveam putin bob verde congelat m-am gandit sa fac o supa crema de bob cu praz, plus alte legume dulci, cum ar fi morcovul si pastarnacul.Nu am pus foarte mult morcov deoarece nu vroiam sa ii schimb culoarea verde.
Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul.
In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi pastarnacul taiat bucati mai mici. Presaram putina sare si lasam legumele sa se inmoaie usor.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugam bobul cu tot cu apa in care a fiert. Punem piper, foaia de dafin si fierbem pana legumele toate s-au inmuiat bine.
Scoatem foaia de dafin si mixam bine compozitia. Completam cu apa calda pentru a o subtia cat dorim, adaugam ierburi de Provence,sare dupa gust si mai dam cateva clocote.
Servim supa crema decorata cu marar verde si eventual putin ulei de masline, alaturi de crutoane sau felii de paine prajita.