Supa crema de cartofi cu bacon crocant

de adriana65 in Supe, 14 Oct 2012 | 7883 vizualizari

 

Pentru zilele lungi de toamnă vă propun această consistentă supă cremă de cartofi cu bacon crocant. Se prepară foarte rapid.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi (de preferinţă făinoşi)
  • 150 g bacon
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac (mic)
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă tarhon
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 cub Knnor de legume
  • sare, piper
  • smântână
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu bacon crocant:

Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă legumele :cartofii, morcovii şi păstârnacul tăiaţi cubuleţe. După 4 minute se adaugă 1 litru de apă fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oală şi se lasă la fiert 20 minute. 

Se scoate foaia de dafin, se adaugă jumătate din baconul crocant şi cu ajutorul blenderului se pasează legumele fierte.

La servire, în boluri, se pune supă, o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant şi pătrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu bacon crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]