Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă

de Bucataras in Supe, 23 Oct 2024 | 2330 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Toamna vine cu arome bogate și calde, iar supa cremă de dovleac este exact ceea ce ai nevoie pentru a profita din plin de acest sezon. Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.
      Pentru această Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă, ai nevoie de următoarele ingrediente: dovleac, ceapă, morcovi, pastarnac, țelină.
       

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:
      • 500 g dovleac
      • 1 ceapă
      • 1 morcov
      • 3 cartofi
      • 1 păstârnac
      • 1 bucată mică țelină
      • 250 g bacon
      • ulei de măsline
      • 2 l apă
      • baghetă de pâine pentru crutoane
      • cimbru
      • usturoi
      • ulei de măsline
      • sare
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:

      Cum se prepara Supa cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă:

      Taie bagheta de pâine în cuburi. Stropește-le cu ulei de măsline și condimentează-le cu sare și praf de usturoi. Rumenește-le într-o tigaie încinsă până capătă o crusta rumenă și devin crocante. Scoate-le apoi pe o farfurie.

      În aceeași tigaie, prăjește baconul până devine ușor crocant, apoi scoate-l pe un platou tapetat cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de grăsime.

      Curăță dovleacul, ceapa și rădăcinoasele, apoi taie-le în cuburi potrivite.

      Pune la încins pe foc o oală cu puțin ulei de măsline. Pune ceapa și rădăcinoasele la călit și lasă-le până se rumenesc ușor. Condimentează cu puțină sare. Adaugă și cuburile de dovleac și lasă totul la rumenit încă 1 minut, apoi adaugă apă. Lasă la fiert până devin bine pătrunse.

      Cu ajutorul unui blender vertical, pasează toate legumele din supă până obții o compoziție omogenă și cremoasă. 

      Servește supa cremă de dovleac împreună cu baconul crocant și crutoanele aromatizate. Este un deliciu care îți va încălzi și papilele și inima.

      Încearcă și rețeta de Supă de dovleac cu smântână sau varianta de Supă cremă de sfeclă roșie.

      Îți recomandăm și rețeta de Supă cremă de dovleac copt cu ciuperci de pădure, absolut delicioasă.

      Pofta buna!  

      TIPS-URI

      1

      Dacă omiți baconul la servire, te poți bucura de un preparat gustos de post.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovleac - Deliciu fin de toamnă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Tort cu crema de fistic

      pe 18.04 la 22:32

      Pasta de fistic

      pe 18.04 la 22:01

      Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

      pe 17.04 la 16:22

      Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

      pe 17.04 la 15:50

      TOP
      utilizatori

      mihaelar63

      1104 puncte

      gaby_duceag

      1000 puncte

      Rocsi

      250 puncte

      UrsanMihaela

      107 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Supa crema de dovleac