Supa crema de fasole proaspata fava

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 30 Iun 2018 | 3141 vizualizari

 

O premiera pentru mine aceata fasole proaspata fava.
E adevarat ca necesita un pic de munca, trebuie curatata, fiarta apoi in apa 2 minute pentru a indeparta prima piele groasa care contine tanin.
Am facut o supa crema care se poate serrvi calda sau rece.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/supa-crema-de-fasole-proaspata-fava.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de boabe de fasole proaspata fava
  • 1 felie de sunca afumata (80 g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de paprika
  • 1/2 lingurita de piper de Sichuan
  • 1 Kub de pasare
  • dafin, cimbru
  • 100 g de smantana
  • patrunjel proaspatl
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de fasole proaspata fava:

Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare.

Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja.

Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.

Rumeniti pe ambele parti.

Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute.

Adaugati fasolea si usturoiul tocat.

Amestecati, puneti 1 l de apa fiarta si kub-ul de pasare.

Puneti foaia de dafin, cimbru uscat, paprika si piper (atentie sunca si kub-ul sunt deja sarate).

Gatiti la foc mic timp de 35 de minute.

Scoateti foaia de dafin si sunca afumata.

Mixati fasolea, adaugand zeama treptat pana obtineti consistenta dorita.

Puneti pe foc supa obtinuta, adaugati smantana si sunca taiata bucatele.

Amestecati, aduceti la fierbere si luati de pe foc.

Decorati cu patrunjel tocat.

Am pastrat cateva boabe fierte intregi pentru decorul final.

Serviti fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de fasole proaspata fava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

05.07.2018, 14:51

Interesanta!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 12:05

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:55

Cremoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]