O premiera pentru mine aceata fasole proaspata fava.
E adevarat ca necesita un pic de munca, trebuie curatata, fiarta apoi in apa 2 minute pentru a indeparta prima piele groasa care contine tanin.
Am facut o supa crema care se poate serrvi calda sau rece.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/supa-crema-de-fasole-proaspata-fava.html
Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare.
Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata.
Rumeniti pe ambele parti.
Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute.
Adaugati fasolea si usturoiul tocat.
Amestecati, puneti 1 l de apa fiarta si kub-ul de pasare.
Puneti foaia de dafin, cimbru uscat, paprika si piper (atentie sunca si kub-ul sunt deja sarate).
Gatiti la foc mic timp de 35 de minute.
Scoateti foaia de dafin si sunca afumata.
Mixati fasolea, adaugand zeama treptat pana obtineti consistenta dorita.
Puneti pe foc supa obtinuta, adaugati smantana si sunca taiata bucatele.
Amestecati, aduceti la fierbere si luati de pe foc.
Decorati cu patrunjel tocat.
Am pastrat cateva boabe fierte intregi pentru decorul final.
Serviti fierbinte!