Supa crema de legume

de Bucataras Medi in Supe/Ciorbe, 17 Iul 2011 | 8706 vizualizari

 

Aromata, racoritoare, sanatoasa...........va invit la o portie, cui ii place bineinteles...................))))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/4 telina
  • 1 lingurita cu unt
  • cateva frunze de telina
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 oua
  • 2 lingurite cu smantana
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume:

Curatam si spalam legumele apoi le taiem cubulete mai mari.Punem totul intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca putin nivelul legumelor, adaugam putina sare si 2-3 frunze de telina.Punem oala pe   foc si lasam pana cand toate legumele sunt fierte apoi le scurgem avand grija sa pastram supa in care acestea au fiert.Lasam legumele sa se racoreasca putin apoi le mixam.Diluam piureul obtinut cu supa in care acestea au fiert atata cat vrem sa fie de groasa.Dam la foc mic si adaugam untul.Potrivim de sare si piper dupa gustul fiecaruia si lasam sa dea in cateva clocote.

Separat batem bine ouale , adaugam smantana si apoi zeama de lamaie.Amestecam bine si apoi turnam treptat peste supa fierbinte.Amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Se serveste atat calda cat si rece cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

ionela2682 1

18.07.2011, 22:13

am venit la o portie!!!

diaconta 1

18.07.2011, 22:55

stiam eu ca nu ma lasi sa slabesc,dupa ce m-am straduit sa ma ingras indecent de goala-i oala mea

stelica68 1

20.07.2011, 13:42

superb...cred ca are un gust extraordinar de bun....ador asa ceva ms mult

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu parmezan