Supa crema de legume si rosii coapte

de Oana in Supe, 11 Oct 2011 | 6352 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Brandusei, excelenta a iesit supa, foarte apreciata de cei mici! Rosiile coapte pus ein supa au gustul bulionului facut de bunica in curte, in tuci, pe pirostrii, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 2 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • o felie groasa de telina
  • o mana de sparanghel
  • o mana de fasole galbena
  • 2 cartofi
  • un kg de rosii de gradina
  • 25 g unt
  • 2 linguri smantana
  • o ceasca de orez fiert
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de legume si rosii coapte:

Rosiile se spala si se taie pe jumatate, se aseaza cu partea taiata in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Apoi se curata de piele si cotoare, se mixeaza bine si se trec prin sita.

Restul legumelor spalate se fierb in 3 litri de apa cu sare, apoi se scurg si se paseaza cu blenderul vertical. Legumele pasate se amesteca cu sucul de rosii coapte, se adauga untul si smantana si se adauga zeama in care au fiert legumele. Supa se adauga dupa preferinta, depinde cat de groasa/cremoasa doriti supa. Se pune supa-crema din nou pe foc mic, se adauga orezul fiert si se lasa sa dea un clocot.

Se serveste calda, cu busuioc proaspat si crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]