Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 17 Noi 2010 | 11756 vizualizari

 

Aceasta reteta de supa crema de linte este specifica Palestinei si este foarte buna pentru post, fiind foarte satioasa.Se foloseste lintea portocalie si se consuma cu lipie araba sau crutoane de paine.

 

INGREDIENTE

  •  300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita)
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi integi
  •  2-3 linguri de ulei de masline
  •  2  lingurite de chimin
  •  1 lingurita de Deli’kat de legume sau  Vegeta  
  • frunza de patrunjel verde
  •  sare dupa gust
  •  1 lamaie
  •  2 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass":

Lintea se curata si se spala.

Intr-o  cratita antiaderenta  se prajeste ceapa in ulei de masline.

Se adauga  lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi  si se mai calesc 3-4 minute in ulei.

Se adauga apa fierbinte, se potriveste de  sare si se lasa  la foc mic cca. 25 minute.

Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.

Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau  crutoane inmuiate in supa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolie 1

08.09.2011, 10:08

mihaela te rog spune-mi si mie unde ai gasit instrumentul acela de sita si de la alta reteta unde ai gasit apa de roze? pupici

stradivarius 1

10.07.2012, 01:38

Abia astept sa fac supa! Sunt convinsa ca e delicioasa!

Valclaudia 1

16.03.2017, 06:46

trebuie incercata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci Pleurotus