Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu ce am prin frigider). Supa pregătită azi a fost delicioasă și vă invit să o încercați și voi.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele de broccoli. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust.
Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Supa se servește cu crutoane.
1
Dacă vi se pare că este prea multă apă în oală, o transferați în alt vas, mixați supa, iar dacă supa rezultată este prea groasă adaugați apa în care au fiert legumele.