Supa crema din praz si cartofi copti

de Brindusa in Supe, 17 Oct 2011 | 4605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fire mari de praz, spalate
  • 5 cartofi medii, curatati de coaja
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema din praz si cartofi copti:

 Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine.

Taie cartofii in bucati nu foarte mari.

Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra uleiul, sare si piper

Coace in cuptor 30 - 45 minute

In timpul asta fierbe frunzele verzi de praz, in 4 l de apa

Cand totul e gata strecoara zeama de praz si pune in oala continutul tavii din aragaz, cu tot cu uleiul. 

Fierbe 20 de minute.

Paseaza cu un blender, pana cand supa devine fina.

Potriveste de sare si piper.

Serveste cu crutoane de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din praz si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon