Supa cu galuste

de Constelatialeu in Supe, 23 Aug 2013 | 8458 vizualizari

 

Aveam nevoie si de ceva zeama,asa ca am fiert pulpele de pui pe care le-am facut friptura si era pacat de zeama aia......

 

INGREDIENTE

  • Pentru zeama de supa
  • 6 pulpe de pui
  • 7 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 telina
  • Pentru galuste
  • 3 oua
  • 300 g gris
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Decor
  • patrunjel si legumele taiate in diverse forme
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile.

Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem peste albusurile batute spuma. La final adaugam grisul in ploaie si 1 lingura de ulei de masline.

Lasam sa dea in fiert zeama si cand clocoteste luam cu o lingura din aluatul pentru galusti si formam galustile, le dam drumul in zeama clocotita. Procedam asa pana terminam tot aluatul de galusti, lasam sa fiarba cca 15-20 minute.

La final am adaugat legumele si patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

inainte sa formam galustile lingura o introducem in supa fierbinte, ca sa nu se lipesca aluatul de lingura si sa se desprinda usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]