Supa de crap cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Supe, 27 Iul 2015 | 2843 vizualizari

 

Cand sosesc dupa cate o scurta vacanta acasa primul preparat pregatit este o supa/ ciorba . Imi lipsesc cel mai mult . Pentru aceasata supa m-am inspirat de aici : http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/foto-supa-de-peste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati si lapti de crap 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva mica ciuperci feliate [300 gr]
  • 200 gr kaizer taiat cubulete
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri de orez
  • 1 pahar smantana
  • 1 lingura mustar englezesc
  • 1 lingurita condiment oglio , alio , peperoncini[ patrunjel, usturoi , ardei iute rosu ]
  • cozi de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de crap cu ciuperci si smantana:

  1. Bucatile si laptii de peste se pun la fiert in apa sarata cu foi de dafin si boabe de piper.Fierbeti 15 minute si strecurati zeama .
  2. Spalati si curatai morcovul si ceapa . Tocati ceapa marunt si morcovul rondele subtiri .
  3. Prajiti in ulei amestecat cu unt ciupercile si kaizerul taiat cubulete . Cand incep sa devina crocante scoteti-le pe o farfurie separat .
  4. In uleiul amestecat cu unt ramas adugati imediat ceapa si morcovul . Lasati 1-2 minute pana cand ceapa devine usor sticloasa si adugati faina alba amestecand .Stingeti cu zeama strecurata de peste .
  5. Puneti in zeama care fierbe la foc potrivit orezul si condimentele uscate.Lasati la gatit 10 minute .
  6. Amestecati smantana cu mustar si diluati cu zeama fierbinte . Dregeti supa cu amestecul de smantana .
  7. La servit adugati in farfurie bucati de peste , ciuperci si kaizer prajit .
  8. Presarati pentru aspect codite de ceapa verde taiate marunt si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Atentie la continutul de sare . De obicei kaizerul este sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de crap cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

28.07.2015, 11:51

Da ce are DIa ? Daca nu ti-as spune si nu ai vedea bucata de lapti sau peste nici nu ai sti

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:08

ce bine arata mihaela

mihaelar63 1

28.07.2015, 15:34

Multumesc Bya . Daca as avea un restaurant aceasta reteta as pune-o in meniu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de dovlecel cu smantana