Supă de legume cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Mancaruri de post, 3 Dec 2011 | 6560 vizualizari

 

Pentru că mi-au rămas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales să fac o supă de legume cu varză de Bruxelles. Rețetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie să țin regim. Dar ele pot fi imbogățite cu smântână sau iaurt, sau orice altceva doriți.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1țelină mică
  • 1 cartof
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 3-4  boabe de piper
  • sare după gust
  • 2 l apă
  • 1 linguriță pătrunjel verde proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de legume cu varză de Bruxelles:

 

Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite  și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele și se mixează într-un blender, adăugând câte puțină zeamă caldă. Se trece apoi piureul de legume print-o sită, se strecoară și zeama în care au fiert legumele și apoi se pun din nou la fiert. Se adaugă și varza de Bruxelles opărită în prelabil și se mai fierbe 10 minute. Se potrivește de sare dacă mai este nevoie și se mai dă câteva clocote. Se oprește focul, se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]