Supa de naut

de Ksenya in Supe, 3 Aug 2016 | 7133 vizualizari

 

Reteta de fata este ideala atat pentru vegetarieni cat si pentru cei care vor sa tina post. E consistenta si foarte buna. Va indemn s-o incercati!

 

INGREDIENTE

  • o cana naut pusa la inmuiat de cu seara
  • 2 teline potrivite
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 cepe
  • 6 rosii sau rosii la conserva
  • 5 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 3 litri apa
  • un manunchi bun de tije frunze svecla rosie
  • cateva tijede telina
  • optional
  • telemea de oiae
  • ulei de masline
  • Se orneaza dupa preferinte cu patrunjel sau busuioc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de naut:

Tocam toate  legumele si le punem intr-o oala,la fel si tijele,adaugam nautul clatit  sub jet de apa si scurs,zdrobim usturoiul.Adaugam apa. Cand incepe sa clocoteasca miscoram flacara ,acoperim  si lasam la fiert circa o ora si jumatate.Supa este gata.

Se poate servi ca atare cine tine post si nu pune ulei,adaugand doar verdeata tocata sau  poate adauga ulei de masline.

Pentru zilele care nu e post se poate rade telemea de oaie si ulei ,sau cu iaurt.

Sepoate  servi atat  calda cat si  rece.

TIPS-URI

1

Pentru a ramane legumele intregi ,preferabil sa fierbeti la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:29

Cred ca e tare buna precum si arata!

RuxyRux 1

04.08.2016, 20:42

E fix pe gustul meu...arata tare bine!

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:40

Foarte buna! Mai ales vara pe caldura, servita rece! Eu pun obligatoriu la mancarurile cu naut sau oregano, sau putin cimbru!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Supa minestrone