Indepartati frunzele de pe radacina de telina si puneti-le deoparte. Taiati telina si ceapa. Incalziti untul intr-o cratita pe foc mediu. Adaugati telina (nu frunzele), ceapa si cimbrul. Amestecati pana ce legumele incep sa devina maronii dupa care presarati faina peste legume si mai amestecati cateva minute. Turnati laptele, adaugati cartoful si lasati-l pana fierbe amestecand continuu pentru a nu se arde. Fierbeti pana cartofii devin fragezi dar nu moi, cam 10 minute. Intre timp maruntiti frunzele de telina, taiati capetele cepelor verzi si taiati-le in felii subtiri. Cand cartofii au devenit fragezi adaugati porumbul, ceapa verde si frunzele de telina, tineti pe foc pana la fierbere si dupa aceea serviti :)
1
Aceasta supa este o excelenta sursa de calciu care este necesar pentru mentinerea sanatatii dintilor si oaselor
2
Pofta buna!