Supa de pui cu coltunasi

de katty in Supe, 12 Mar 2018 | 4600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper negru boabe
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • aluat de coltunasi:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 90 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu coltunasi:

Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa  curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.Scoatem carnea de pe os. Nu vom avea nevoie de toata carnea, ci doar de  jumatate, asa ca o parte o vom putea  folosi intr-un alt preparat. Maruntim jumatate din carnea de pui si o amestecam cu sare, piper si un ou.

Dintr-un ou, putina sare si faina framantam un aluat pe care il modelam sub forma de bila, il acoperim cu un prosop si il lasam 1/2 de ora se se odihneasca. Intindem aluatul pe un blat de lemn usor infainat cat mai subtire si taiem cercuri nu prea mari. 

Asezam cate putin din amestecul de carne in centru cercului si aducem marginile una peste alta. Lipim bine marginile apasand  cu o furculita, pentru ca umplutura sa nu iasa.Daca avem forma de coltunasi, asezam cercul de aluat pe forma, intindem putin  mijlocul, astfel incat marginile aluatului sa depaseasca marginile formei, asezam carnea, apoi  inchidem bine forma. Curatam surplusul de aluat si desfacem forma.  

Modelam toti coltunasii, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare pentru 7-8 minute. Punem din nou la foc zeama de supa, adaugam sare, piper dupa gust,morcovul taiat rondele, ulei si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam coltunasii fierti si mai fierbem 2-3 minute. Stingem focul. Servim supa  fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu coltunasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare cu galuste