Supa de pui cu galuste de gris

de Alexandra Burz in Supe, 31 Oct 2013 | 3735 vizualizari

 

O mancarica usoara si sanatoasa, savurata de cei mici, devorata de adulti :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 5-6 morcovi
  • 3 parunjei
  • o jumatate telina
  • o ceapa mica
  • o jumatate caralaba
  • 2 oua
  • 250-300 gr gris
  • patrunjel verde
  • 4-5 l apa
  • delicat
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste de gris:

Se spala bine pulpele si se taie bucati

Se curata si se spala bine legumele, dupa care se taie in functie de preferinta

Intr-o oala se pun pulpele, legumele si apa si se dau la fiert pt aproximativ 30 minute

Dupa aproximativ 15 minute se adauga delicatul si sare dupa gust

Se verifica sa fie fiarte legumele si carnea, se strecoara supa

Intr-un bol separat se mixeaza ouale cu un praf de sare, adaugandu-se treptat grisul pana se formeaza o smantana groasa

Se pune supa inapoi pe foc, iar cand este fierbinte se pun galustele cu o lingura umezita, formate din compozitia obtinuta anterior

Se mai da la foc aprox 15-20 minute, turnandu-se din cand in cand putina apa rece peste galuste.

Se decoreaza cu patrunjel tocat

TIPS-URI

1

din carne si legume se poate face o salata biof sau morcovii si carne ii puteti pune din nou in supa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu julienne de legume