Supă de rață

de Panacris in Supe, 17 Feb 2013 | 4437 vizualizari

 

O supă sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de rață cca. 600 g,
  • morcovi 4 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină cca. 100 g,
  • gulie 1 buctă medie,
  • ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • sare iodată,
  • tarhon proaspăt/uscat cca. 2 g
  • pătrunjel verde 2 fire,
  • leuștean verde 1 fir,
  • enibahar 1 boabă,
  • piper negru 3 boabe,
  • spatzle cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de rață:

Măruntaiele de rață se pun la fiert, în cca. 3000 ml de apă rece,  împreună cu zarzavaturile, curățate și lăsate întregi, în oala subpresiune, cu puțină sare, cca 35 de minute. După ce a trecut perioada de fierbere, se dă deoparte capacul, apoi  se strecoară zeama într-o altă oală, în care se adaugă spatzlele ( un fel de fidea mai groasă cu ou!) lăsându-se la fiert cca. 10 minute. Supa se servește fierbinte presărată cu piper proaspăt măcinat sau cu ardei iute după gustul fiecăruia, alături de legumele și carnea fiartă!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]