Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)

de Satisfyyourcravings in Supe, 2 Mar 2013 | 5691 vizualizari

 

De prima dată când am încercat această supă minunată am rămas impresionată de gustul său foarte plăcut și revigorant și mi-am dorit să o fac și eu. Așadar, iat-o!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată mare de ghimbir, fără coajă și tăiat în 4
  • 2 chili întregi
  • 1 tulpină lemongrass, tăiată în bucăți mari
  • 3 frunze de lime
  • 2 căței de usturoi
  • 1 bak choy desfăcut în bucăți
  • sucul de la 1 lime
  • 1/2 de legătură de coriandru
  • 2 ciuperci shiitake
  • 10 păstăi de mazăre
  • ceapă verde tăiată rondele
  • 100 grame tăiței (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană):

Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se adaugă ghimbirul. lemongrass, frunzele de lime, usturoiul și chili. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se lasă 7-8 minute, până când aromele au infuzat supa. 

Ciupercile shiitake se hidratează 20 de minute în apă fierbinte, apoi se înlătură piciorușul și se taie felii.

Dacă folosiți tăiței, aceștia se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se așează în farfurii.

Se adaugă ciupercile, mazărea și bak choy în supă și se lasă să fierbă câteva minute. 

La final se adaugă sucul de lime și coriandrul. 

Se toarnă supa în boluri, se ornează cu ceapă verde și se consumă fierbinte.

TIPS-URI

1

Ghimbirul, frunzele de lime, chili, lemongrass și usturoiul nu se mănâncă.

2

Prima dată nu am avut lemongrass și frunze de lime, supa a ieșit foarte bună, însă gustul regivorant nu a mai fost atât de prezent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă thailandeză Tom Yom (vegetariană)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte