Supa-crema din legume deshidratate

de adnia in Supe, 23 Apr 2013 | 3640 vizualizari

 

Va povesteam acum ceva vreme despre rezerva mea de legume deshidratate, pe care am obtinut-o cu ajutorul deshidratorului (dar se poate folosi la fel de bine si cuptorul electric cu termostat, setat la 40-45 grade, cuptorul cu gaz, folosit cu focul minim si usa deschisa, etc.) Pe unele le-am pastrat ca atare, pe altele le-am conservat in ulei de masline. M-am gandit sa va arat astazi cum ne-am vitaminizat noi cu ajutorul lor in anotimpul rece, si anume cu o supa buna si preparata rapid!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • legume deshidratate (rosii, dovlecei, castraveti, ardei gras, morcov, vinete)-cate 1 lingura din fiecare
  • vegeta naturala (preparata tot in casa)
  • verdeturi uscate (obtinute cu ajutorul deshidratorului)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 praf chilli (eu l-am preparat in casa)
  • 2 l apa
  • smantana/ iaurt/ creme fraiche pt. servit (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa-crema din legume deshidratate:

Prepararea este extrem de simpla si rapida (doar stiti ca "locuiesc in masina":))! Am pus toate ingredientele de mai sus in oala minune si am fiert supa 3 minute sub presiune. Am lasat sa se depresurizeze natural (timp in care m-am ocupat de altceva), apoi am transferat totul in blender, am facut putin zgomot (cca 1 minut!), si supa mea a fost gata! Am pus in boluri, am decorat si am servit!
Enjoy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema din legume deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de leurda