Vaaaaiiii, DE CE am asteptat atata sa fac brownies???? Ce am rataaaat atata tiiiiimp!!! :P :)) Swirly Brownies sunt PERFECTE: crocante la exterior si pufoase si siropoase la interior
Ne suflecam manecile si ne apucam de preparat Swirly Brownies:
Incalzim cuptorul la 190C. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu latura de 20cm x 20cm.
Intai pregatim umplutura de crema de branza, altfel tinem blatul prea mult afara din cuptor pana o facem. Batem branza pana devine cremoasa, apoi incorporam zaharul, oul si esenta mixand pe viteza mare.
Blatul de ciocolata:
Punem la topit pe foc mic untul, iar cand e gata adaugam ciocolata maruntita fin cu cutitul si amestecam pana la omogenizare.
Mixam ouale cu zaharul pana devin usor spumoase, adaugam esenta si amestecul de unt si ciocolata, iar la final punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. De data asta mixam putin, pe viteza mica.
Turnam compozitia in tava si punem peste cu lingura, din loc in loc, umplutura cu branza. Taiem cu un cutit pentru a marmora (efectul de swirrrrrl :)) ) si tinem la cuptor pana ce se formeaza o crusta deasupra.
Lasam la racit in tava, apoi taiem.
Swirly Brownies se savureaza pe nerasuflate.
1
Se pot presara inainte de copt diverse bucatele de ciocolata, alune, nuci etc.
2
Daca lasam la cuptor pana ce scobitoarea iese uscata de tot, nu va avea consistenta aceea siropoasa, va fi mai degraba uscata si la interior.
3
Mie mi s-a scufundat umplutura alba si deasupra nu se mai vede modelul marmorat. Eu zic ca e mai bine sa faci toata compozitia la un loc, lasi la o parte crema de branza si untul topit cu ciocolata si la sfarsit pui in putina compozitie (ce contine si faina si praf de copt astfel incat sa creasca si ele, sa nu se inece :P) ingredientele pe care le-ai lasat la urma. :)