Midiile le spalam si le curatam bine de tot "parul" si mizeria care o au pe ele. Punem o oala cu apa la fiert si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le lasam sa fiarba doar pe trei sferturi .
Punem o cratita pe foc cu ulei si unt, lasam sa se incinga, adaugam usturoiul si ardeiul iute, lasam 1 minut, adaugam fileurile de ansoa taiate si ele si vinul alb.
Cind da in clocot adaugam midiile curatate, amestecati in cratita sau scuturati-o putin sa se amestece midiile.
Sa fiti atente pt ca se fac foarte repede.
Cind au inceput sa se desfaca inseamna ca sunt gata. Eu le-am curatat, se desfac usor si miezul il ajutati putin sa cada, carnita de la midii a ramas in cratita, am adaugat si celelalte ingrediente, am pus pastele, le-am lasat sa mai fiarba 2-3 minute.
Pastele sunt ca un burete, vor mai absorbi din sosul format.
La urma am adaugat busuiocul si patrunjelul tocat. Noi am servit cu un pahar de vin alb.
Pofta buna!!!
1
nu puneti sare de la inceput, gustati la urma daca mai este nevoie pt ca sunt multe ingrediente sarate deja
2
este o mancare care se face f repede