Tagliatelle cu chifteluțe in sos

de AndrutzaP in Paste, 14 Iun 2016 | 3011 vizualizari

 

   O cina rapida, gustoasa si satioasa. Gatirea chiftelutelor la cuptor le face mai sanatoase pastrand, totodata, gustul lor specific si bunnnnnn.

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata amestec vita-porc
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa mica
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • Sos
  • 1 conserva de 400 g rosii cuburi
  • 100 ml rosii pasate in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 200 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chifteluțe in sos:

   Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure.

   Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele.

   Din amestecul de carne se formeaza chiftelute mici, bilute, si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Chiftelutele se coc la 200 grade pentru aproximativ 30 minute.

   Sosul

   Ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu usturoiu tocat marunt. Cand acestea incep sa se inmoiae se adauga rosiile cuburi si sosul de rosii si se calesc impreuna pentru 10 minute. Cand au scazut se adauga 1 cana de apa si se continua fierberea pentru inca 15 minute.

   Se condimenteaza dupa gust si se adauga chiftelutele deja coapte.

   Sosul impreuna cu chiftelutele se mai lasa pe foc circa 5-7 minute, pana se intrepatrund aromele.

   Tagliatellele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

   Se servesc fierbinti presarate cu parmezan sau patrunjel, dupa preferinta.

   Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Chiftelutele le puteti si praji.

2

Sosoul cu chiftelute poate fi consumat si ca atare, fara tagliatelle, sau in combinatie cu cus-cus, mamaliguta, lipii

3

Puteti folosi usturoi mai putin, daca nu va place atat de mult gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chifteluțe in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

14.06.2016, 20:57

Cat de bune si satioase!

adry88 1

14.06.2016, 21:46

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste tricolore cu masline si sos